Meerstad - Meerbos is niet alleen een woonproject, maar ook een integraal onderdeel van Meerstad, de levendige en groeiende wijk van Groningen.

Meerstad, wonen in de betekenisvolle verbinding met de natuur en het water

Meerstad belichaamt het idee van woongeluk in al zijn facetten. Het gebied staat bekend om zijn ruimte, groen en het prachtige Woldmeer, waar kinderen zorgeloos kunnen opgroeien en vitaliteit wordt gestimuleerd.

De visie van Meerstad is geworteld in het belang van natuur en ruimte voor het woongeluk van haar inwoners, met het Woldmeer en de natuur altijd binnen handbereik. Elke woonbuurt in Meerstad biedt een unieke ervaring, variërend van watergerichte tot groenere buurten, maar altijd met de belofte van een betekenisvolle verbinding met de natuur en het water.

Wandelen, varen, fietsen en meer ontspannen aan het Woldmeer

Het tijdelijk strand van Meeroevers, gelegen tussen het Maisdoolhof en de uitkijktoren, biedt diverse recreatiemogelijkheden zoals suppen, kajakken, zwemmen, zonnen en beachvolleyballen.

Park Meerstad combineert kunst en natuur, inclusief zwemmogelijkheden. Het Woldmeer biedt het hele jaar door mogelijkheden om te wandelen, fietsen, zeilen en schaatsen in de winter. Aan de westoever zijn voorzieningen zoals een strandje en een horecagelegenheid.

Bewoners hebben directe toegang tot de stad via de vaarverbinding. Meerstad biedt ook ommetjes, wandel- en fietsroutes, een Mountainbike Skillspark en het Maisdoolhof voor recreatie.

Verbinding met auto, OV en boot met Groningen en de rest van de wereld

In het bruisende Meerstad is het leven vol gemak en verbinding. De QLink lijn 5 staat klaar om bewoners en bezoekers rechtstreeks van Tersluis naar het levendige centrum van Groningen te brengen.

Maar de verbinding met Meerstad stopt niet bij het vasteland. Via de sluis hebben bewoners en bezoekers een directe toegang tot de stad en het uitgestrekte regionale watergebied, waardoor het Woldmeer een natuurlijke speeltuin wordt voor watersportliefhebbers en natuurliefhebbers.

Twee basisscholen, kinderopvang en uitgebreid gezondheidscentrum

Meerstad zet zich in voor de educatie en ontwikkeling van haar jongere bewoners. Met twee basisscholen, waaronder een integraal kindcentrum, en uitgebreide kinderopvang- faciliteiten, worden kinderen gestimuleerd om te leren en te groeien binnen de veilige en inspirerende omgeving van Meerstad.

Voor de gezondheidsbehoeften van de gemeenschap staat het Gezondheidscentrum paraat, met uitgebreide zorgdiensten om ervoor te zorgen dat alle bewoners worden ondersteund in hun welzijn.

Zie jij jezelf hier wonen?