VvE voor de Boslodges - Wist je al dat dat voor het plan Meerbos een Vereniging van Eigenaars (VvE) wordt opricht? Als eigenaar van een woning in Meerbos ben je automatisch lid van de VvE.

De 14 Boslodges zijn verdeeld over een drietal blokken en grenzen aan het gemeenschappelijk groen. De eenheid van de architectuur en de verbondenheid met het landschap maakt het plan bijzonder. Het is dan ook in ieders belang dat de zowel de woningen als het groen goed wordt onderhouden. Om zowel de uitstraling van de woningen als het collectief groen zo goed mogelijk te beheren is er een VvE opgericht.  Het is goed om te weten dat bij de Boslodges de woningen, parkeerplaatsen als ook het collectief groen allemaal binnen de VvE constructie vallen.

In de VvE

  -   Woning
  -   Gemeenschappelijk gebied
  -   Parkeerplaatsen

Om de uitstraling van de woningen, het gemeenschappelijke groen en de parkeerplaatsen zo goed mogelijk in stand te houden, is ervoor gekozen om al deze onderdelen in de VvE constructie te zetten. Hiervoor zal een vereniging van eigenaren worden opgericht waarbij JuNova de bewoners ondersteunt en helpt met de vorming van de VvE. Binnen de VvE kan veel geregeld worden. Hier is ook vrijheid voor bewoners waarbij de meerderheid, in dit geval de helft plus één, doorslaggevend is. Naast de afspraken die je met elkaar vastlegt brengt dit verplichtingen met zich mee. Één daarvan is dat elke bewoner evenredig mee betaalt aan het collectief gebied. Onderhoud van de woningen is naar rato van metrages. Dus collectief 1/14 deel en woning totaal meters delen door woonmeters. Denkt u hierbij aan o.a. het onderhoud van de houten gevels of het onderhoud van de tuin. De uitvoering van dit onderhoud wordt door het bestuur van de VvE geregeld. Het bestuur werkt in opdracht van alle eigenaren tezamen. De taken die het bestuur uitvoert, zijn vooraf door de vergadering besloten. Ook de verzekeringen van de tuin en de parkeerplaatsen lopen via de VvE. De opstalverzekering voor uw woning en de aansprakelijkheidsverzekering loopt ook via de VvE in dit geval hoeft u dus niks meer zelf te regelen en wordt u volledig ontzorgt.

Kosten gemeenschappelijk onderhoud van woning, tuin en parkeerplaatsen

Binnen een VvE besluit u samen met de mede-eigenaren wanneer, tegen welke prijs, welk onderhoud er uitgevoerd gaat worden. Voor iedereen is de financiële situatie
anders. U kunt immers niet bij elkaar in de portemonnee kijken. U kunt er voor kiezen om het onderhoud uit te besteden, maar als u groene vingers heeft kan u er ook voor kiezen op het groen gezamenlijk te onderhouden. Hiermee bespaart u kosten, werk je samen met je buren en houd u het groen mooi.

Voordelen van VVE

Waardebehoud: Een goed onderhouden gebouw en een goed beheerd collectief gebied kunnen de esthetische waarde van het gebouw en de omgeving verhogen. Dit kan de aantrekkelijkheid van de woningen in het groen verbeteren.

Aangelegde tuin: De tuin wordt immers voor u aangelegd! Hiermee bespaart u kosten op de aanleg van de tuin. Een goed ontworpen en onderhouden tuin kan de esthetiek van het hele complex verbeteren. Het creëert een aangename en uitnodigende sfeer voor bewoners en
bezoekers, wat de algehele leefomgeving verrijkt. Daarnaast moedigt een gemeenschappelijke tuin de sociale interactie tussen bewoners aan.

Gezamenlijk onderhoud van groenvoorzieningen: De VvE neemt de verantwoordelijkheid op zich voor het onderhoud van de woningen en het collectief gebied. Dit kan variëren van het dak tot aan de tot bomen en struiken. Het gezamenlijk onderhoud kan resulteren in kostenbesparingen en een uniform uiterlijk van de woningen.

Professioneel beheer: Een VvE met woningen en gezamenlijk groen kan ervoor kiezen om professionele diensten in te huren voor het onderhoud van het geheel. Dit kan zorgen voor deskundig beheer en een verzorgde uitstraling van het gebied in het geheel.

Gemeenschappelijk gebruik en genot: Bewoners kunnen genieten van de gezamenlijke groenvoorzieningen als ontmoetingsplekken of om te ontspannen. Dit bevordert een gevoel van gemeenschap en welzijn onder de bewoners.

Ecologische voordelen: Gemeenschappelijke groenvoorzieningen kunnen bijdragen aan het behoud van de biodiversiteit en het creëren van een gezondere leefomgeving voor bewoners en lokale flora en fauna.

Zie jij jezelf hier wonen?

Boslodges aanbod

Zie jij jezelf hier wonen?